Hej,
Hoppas att ni har det bra nu när minusgraderna närmar sig. Nedan följer lite information från oss i styrelsen…

Planerat underhåll för år 2020
Som vi nämnt i tidigare Salladsblad så har föreningen tyvärr drabbats av läckor i taken och styrelsen har därför beslutat att taket på länga 70-76 skall bytas ut då detta är en stark rekommendation i den fuktskaderapport som vi beställde tidigare i år. I samma veva kommer även de nedre taken på länga 78-84 att färdigställas. Utöver byte av själva taken så kommer även snörasskydd, nya stuprör och hängrännor att installeras.

Förutom dessa byten av tak så kommer föreningen även att färdigställa bytet av altandörrar hos samtliga lägenhetsinnehavare. I och med detta så kommer samtliga altan-/balkongdörrar i föreningen att vara bytta till en nyare modell som är i helglas. Samtliga hushåll i föreningen kommer att ha samma typ av dörr.

Preliminärt startdatum för dessa arbeten är satt till vecka 3 år 2020.

OVK – Obligatorisk Ventilations Kontroll
Årets stora följetång från oss i styrelsen är nu äntligen i mål och OVK besiktningen för BRF Salladsåkern är äntligen godkänd. Från styrelsens sida så vill vi rikta att stort tack för hjälp med tillgång till era bostäder under denna period. Vi vill även tacka för er förståelse kring vikten av detta och att de hushåll som har behövt göra justeringar har gjort detta både snabbt och effektivt.

Energideklaration
Enligt svensk lagstiftning så är alla bostadsrättsföreningar i Sverige skyldiga att inneha en så kallad energideklaration. För att få denna energideklaration på korrekta grunder krävs en godkänd OVK-besiktning, vilket föreningen nu har. Arbetet med energideklarationen för vår förening kommer att ske under december månad.

Vattenläcka med följdfel
Tråkigt nog så vill vi även informera att föreningen har drabbats av en större vattenläcka som upptäcktes under oktober månad. Själva läckan är nu åtgärdad men i samband med detta så upptäcktes ett större följdfel som innebär att vi kommer att behöva gräva i marken utanför föreningens tvättstuga. Så fort styrelsen har fått startdatum för detta arbete så kommer vi att informera om detta via de informationskanaler som vi i dagsläget har.

Vi ser därför gärna att kikar in på föreningens hemsida www.salladsakern.se samt går med i föreningens Facebookgrupp som ni hittar om ni söker på ”Salladsåkern” för att få den senaste informationen om vad som händer i föreningen.

Hälsningar,
Styrelsen BRF Salladsåkern
www.salladsakern.se

Salladsbladet – November 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *