Frågor och Svar

Vad gäller för andrahandsuthyrning?

Bostadsrättshavare i BRF Salladsåkern har möjlighet att under specifika förutsättningar hyra ut sin lägenhet under en begränsad tid. All andrahandsuthyrning måste godkännas av styrelsen. Uthyrning medges 6 månader i stöten och maximalt 2 år.

Blankett för ansökan av andrahandsuthyrning: 

Vilket ansvar har jag som boende för lägenheten?
Underhåll ytskikt i lägenheten ligger på bostadsrättsinnehavarens ansvar, detta gäller till exempel färg, tapeter, golv kakel och klinkers. Dessutom ansvarar bostadsrättsinnehavaren för underhåll av insidan av fönster och ytterdörrar samt tätningslister runt dessa.

Hur får jag tillgång till avgiftsavier?
Avier för hyror och avgifter skickas ut av föreningens ekonomiska förvaltare Järfälla redovisning. För att få e-faktura loggar ni in på er internetbank och väljer BRF Salladsåkern som mottagare i listan på mottagare för e-faktura. För att se dina kommande avier kan du logga in på portalen på Järfälla redovisnings hemsida här

Behöver jag ha brandvarnare installerad?
Ja, bostadsrättsinnehavaren är ansvarig för att installera minst en brandvarnare i lägenheten

Finns det extra förråd att hyra?
Ja, i föreningen finns 2 extra förråd att hyra. För att sätta upp sig på kölista för dessa, maila till info@salladsakern.se

Jag vill sätta upp parabolantenn. Vad gäller?
Bostadsrättsinnehavaren får disponera marken utanför lägenheterna men marken tillhör föreningen som har full bestämmanderätt över nyttjande och skötsel. Detta gäller även hyresgäster.

Om parabolen placeras utanför husfasad och i markplan krävs en skriftlig ansökan, samt ett skriftligt godkännande från styrelsen. Denna placering är det enda alternativ som kan godkännas. Antennen får inte vara fastsatt i fasaden.

Föreningen/Styrelsen kan förbjuda uppsättning om antennen anses förstöra utseende och säkerhet inom området.

Beslut i sak togs på föreningsstämman 20090607

Finns det parkeringar och Carports i föreningen? 
I föreningen finns ett antal parkeringar och carports. Kölista finns och anmälan till listan görs till: info@salladsakern.se

Vad behöver jag tänka på vid renovering?

Allmänt
All typ av renovering och ombyggnad skall göras fackmannamässigt.
All förändring av planlösningen måste godkännas av styrelsen. Bärande väggar får aldrig rivas.
Tänk på att till exempel element är föreningens egendom och inte får tas bort.

El
El typ av elinstallation skall utföras av en behörig elektriker

Badrum
Tänk på att om du byter ut blandare i badrummet måste denna vara godkänd av styrelsen. Om du är osäker fråga. All badrumsrenovering måste beviljas av styrelsen. Till detta behöver du kunna visa upp ett av entreprenören giltigt säker vatten och behörig våtrum intyg.

Kök
Tänk på att om ni byter fläkt i köket måste denna vara godkänd tillsammans med övrig ventilation i huset. De fläktar som är godkända är spiskåpor med spjäll utan motor eller så kallad alliancefläktar där en hjälpmotor i kåpan styr den fläkt som sitter monterad på taket.
Tänk på att om du byter ut blandare i köket måste denna vara godkänd av styrelsen. Om du är osäker fråga.

Utemiljö
Uteplatserna ägs av föreningen men får disponeras av de boende. Detta innebär att du själv skall ombesörja skötseln av denna som klippning och ansning av buskar och gräsmatta. All form av tillbyggnad på uteplatserna som till exempel altan, staket och dylikt behöver det ansökas om tillstånd för. Du behöver visa en ritning på hur du har tänkt.

Jag vill låna föreningens släpvagn
Föreningen äger ett släp som kan hyras av de boende för 50 sek/dag. Avgiften betalas vid avhämtning i kontanter. För att låna släpet, vänligen ta kontakt med någon i styrelsen.

Städning av parkering och carport
Som hyresgäst av parkering/carport är man själv ansvarig för städning.

Tilläggsförsäkring
Tilläggsförsäkring för bostadsrätt ska tecknas av bostadsrättshavaren.

Vilket TV och Bredbandsutbud finns det i föreningen?
Föreningens hus är anslutna till Comhem för både Bredband och Kabel TV. Föreningen har tecknar ett föreningsavtal som täcker alla boende i föreningen. I avtalet ingår:

  • Bredband 100/10 inklusive router
  • Kanalpaket Silver
  • Telefoni

Referera till föreningens avtal när ni kontaktar Tele2

Uppdaterad 2023-02-25